Pullataikina kuivahiivalla

Gluteeniton
Jälkiruoka

Voisilmäpullat kaurajauhosta!




2,5 dl maitoa tai vettä
11 g (1 pussi) kuivahiivaa
1-1,5 dl (kookos)sokeria
1 tl (kalaharin)suolaa
0,5 rkl kardemummaa
n. 7 dl kaurajauhoja
1 kananmuna
75 g voita
voiteluun kananmunaa
koristeluun kookoshiutaleita


Valmistusaika 30 - 60 min

Jaa jauhot kahteen osaan ja sekoita hiiva toiseen puolikkaaseen ja sitten nesteeseen (+42\'c)
Lisää muna, sokeri, suola ja kardemumma.
Sekoita, lisää loput jauhot ja voi.
Vaivaa, kunnes irtoaa kulhosta.
Nostata taikina kaksinkertaiseksi liinalla peitettynä n. 30-40 min.
Muotoile haluamallasi tavalla, paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 15-20 min.

Kokeilin ensimmäistä kertaa kaurajauhoista pullaa. Hieman jännitti millaisia näistä tulee, mutta kyllä kaikki tuli syöty ja uudelleen jo suunnitellaan niiden tekemistä! Kauralastun ja pullan sekoitus. Maku oli hieman lastun tapainen, mutta paksumpi ja pullamaisempi olemus sitten todisti asian. Pistin Kookossokeria pullien päälle voisilmän kanssa. Jopa parempia jäähtyneenä ja pakastimesta otettuna ja mikrossa sulatettuna! Suosittelen kokeilemaan.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 kommenttia:

Lähetä kommentti