Gluteeniton
Lounas, päivällinen
Tein sitten elämäni ensimmäiset nokkosletut ja vaikka itse sanonkin niin hyviä tuli! Ja sen verran isommaksi tein annoksen, että riitti pakastimeen asti näitä valmiina ni on mukavampi jossain kohtaa ottaa sieltä ja syödä. Suosittelen!
Lounas, päivällinen
Tein sitten elämäni ensimmäiset nokkosletut ja vaikka itse sanonkin niin hyviä tuli! Ja sen verran isommaksi tein annoksen, että riitti pakastimeen asti näitä valmiina ni on mukavampi jossain kohtaa ottaa sieltä ja syödä. Suosittelen!
(noin 15 isoa lettua)
n. 1 litra nokkosia (n. 1,5 - 2 dl keitettynä ja puristettuna)
5 dl maitoa
3 munaa
2,5 dl jauhoja (itse käytin gluteenittomia)
1 tl (kalaharin)suolaa
1 tl (kookos)sokeria
1 rkl oliivi/kookosöljyä
voita paistamiseen
Kerää nokkosen lehdet puhtaasta paikasta. Ei tien varrelta,
ulkohuusin tai kompostin lähettyviltä. Huuhtele nokkoset. Tämän jälkeen
ryöppää ne runsaassa vedessä. Kaada keitinvesi pois ja anna nokkosten
jäähtyä. Purista loput vedestä pois käsipelillä. Lopuksi silppua käteesi
jäänyt nokkospallo hienoksi silpuksi.
Tee lettutaikina. Vatkaa kaikki ainekset kulhossa hyvin. Anna taikinan
tekeytyä vähintään puoli tuntia. Sekoita joukkoon nokkossilppu.
Kuumenna lettupannu tai tavallinen paistinpannu. Paista letut voissa sopivan rapeiksi ja ruskeiksi. Nauti!
0 kommenttia:
Lähetä kommentti