Parsakaalikeitto

Gluteeniton ja munaton
Alkuruoka, lounas, päivällinen

 Parsakaali on oma heikkouteni siitä voisin tehdä kukkakaalin kanssa vaikka mitä! Löytyi netistä jokin aika sitten parsakaalikeitton ohje jota lähdin muokkaamaan omaan tyyliini sopivaksi. Tämä on mielestäni helppo ohje ja maittava keitto joka sopii oikeastaan miksi ruuaksi vain. Kestää noin 25min eli suht nopea ruoka.

    1 kpl sipulia
    1 kpl valkosipulinkynttä
    600 g parsakaalia
    5 dl vettä
    1 kpl kasvisliemikuutiota
    170- 200 g sinihomejuustoa (itse käytän Aura sinihomejuustoa)
    1 dl ruokakermaa
    1/2 tl (kookos)sokeria
    1/4 tl mustapippuria

Pilko sipuli sekä valkosipulinkynsi ja paloittele parsakaalit. Pane kasvikset kattilaan ja lisää vesi ja liemikuutio. Parsakaalien ei tarvitse peittyä veteen. Keitä vihanneksia kannen alla, kunnes ne ovat pehmeitä, noin 10 minuuttia.

Lisää juusto ja kerma ja soseuta keitto. Suosittelen tosiaan ensin lisäämään juuston ja soseuttamaan vasta sen jälkeen. Kuumenna keitto nopeasti uudelleen. Lisää mausteet maista ja mikäli mielesi kaipaa lisää makua lisää suolaa vasta tässä kohtaa. Itse suosin kalaharinsuolaa se tuo voimakkaamman main ruokiin.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 kommenttia:

Lähetä kommentti