Kaura-Chia puuro aamuksi

Itse nautin joka aamu kautapuuroa. Superfoodien jälkeen on kaurapuuroni kokenut pienoisen muutoksen, mutta pohja pysynyt samana!

Maidoton, munaton
Gluteeniton

Annos 2:lle.

2 dl mantelimaitoa (makeuttamatonta)
3 rkl (Cocovi) Chia-siemeniä
 
0,5l vettä
2-3dl Elovena kaurahiutaleita (tai muita kaurahiutaleita)
(kalaharin)suolaa
 
Laita Chia-siemenet joko kokonaisena (kuten kuvassa) tai hienonna ne pieneksi ja sekoita mantelimaitoon illalla (voi myös sekoittaa veteen).Jätä yöksi valmistumaan jääkaappiin.

Aamulla kattila hellalle ja kun vesi on kuumaa lisäät hiutaleet ja anna kiehua n. 5min välillä sekoittaen. Anna hautua keittämisen jälkeen kannan alla jonkin aikaa ja laita tautaselle. 
Ota puolet Chia-hyytelöstä sekaan ja lisää voi silmä tai mitä puuroon laitatkin.


Pieni tieto isku niille jotka ei tiedä mikä chia-siemen on:
Chia siemen sisältää n. 40 % kasviöljyjä, arviolta 20 % proteiineja eikä yhtään kolesterolia. Siemen koostuu merkittävistä määristä kuituja, antioksidantteja ja vitamiineja (A, B1, B2, B3) sekä lisäksi mineraaleja kuten kalsium, rauta, sinkki yms. Tuotteen tärkein ominaisuus on sen sisältämän öljyn Omega-3 pitoisuus, jota on enemmän kuin kalassa tai muissa jyvissä tai siemenissä. Omega-3 öljyt ovat tärkeässä roolissa vitamiinien ja muiden rasvojen liukenemisessa. Toinen hieno ominaisuus on Chia siemenen sisältämät ravintokuidut. Se sisältää n. 38 % hiilihydraatteja (30 % liukenemattomia, 3 % liukenevia ja loput aminohappoja). Korkea kuitupitoisuus sekä niiden hyvä nesteenimeytymis- ominaisuus (10 kertaa oman painona verran), auttaa painonhallinnassa sekä useissa ruoansulatusvaivoissa.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 kommenttia:

Lähetä kommentti